Ailemin Bahçesinin Faydaları?

Bu bloga başlayalı 4 ay olmuş. Biraz az yazı yazıyorum belki ama instagram ve facebookta çok motiveyim : ) Kısa bir zaman da olsa bu zamana kadar neler oldu, neler değişti hayatımızda bir değerlendirmek istedim.

Sonbahar en bereketli ay : )

Sonbahar en bereketli ay : )

Ailemin Bahçesi evimize taşındı

Ailem zaten yıllardır bağ-bahçeyle uğraşıyordu. Her Anadolu ebeveyni gibi bahçelerinde ne yetiştirip üretiyorlarsa İstanbul’da yaşayan çocuklarıyla paylaştılar. Gençliğin verdiği hovardalıkla yıllarca bu ürünleri hakkıyla tüketemedim, çoğu zaman da ürün göndermelerini engelledim. Ailemin Bahçesi ile birlikte evimiz bir çeşit manava döndü. Artık Ailemin Bahçesi’nin bütün ürünlerini, mevsimleri geldikçe, evimizde misafir ediyoruz. Elbette, bu misafirlikler çok uzun sürmüyor : ) Biz de ürünlerin tüketimi konusunda bilinçlendik, hiçbir ürünü bozmadan tüketiyoruz. Arkadaşlarımızla da bu ürünleri paylaşır olduk.

 

Vitamin dolu sağlıklı bir yaşam

Eşim de ben de senelerdir İstanbul’da çalışan beyaz yakalı insanlarız. Sabahın erken saatlerinde evden çıkıp, geç saatlerde dönüyoruz. Evden çıkıp, eve dönme zamanımız maalesef ki 12 saati buluyor, hatta bazen de geçiyor. Bu yüzden akşamları hem hafif hem de pratik şeylerle beslenmeyi tercih ediyoruz. Tabi anlayacağınız üzere henüz çocuk yok : )

hass_avokado

  • Favori kahvaltı menüm: 1 avokado (limon + tuz), 1 dilim beyaz peyniri. Hem çok tok tutuyor hem de hazmı kolay. Yeni mottomuz #hergün1avokado

elma_suyu_portakal

  • Bu aylardaki favori içeceğimiz: Golden elma + Yeşil elma + Zencefil suyu. Katı meyve sıkacağını mutfağının bir köşesine kaldıranlara selam olsun : )

tanelenmis_nar

  • Favori meyvelerimiz: Tanelenmiş hicaz narı ve tatlı nar ve babamın muzları. Tabi bir de minik klemantin mandalinalar. Yaşasın! Portakallarımız da tatlandı.
  • Favori atıştırmalıklarımız: Elma, erik, kiraz, armut kuruları

Yukarıda bahsettiğim ürünlerden sadece zencefil ve beyaz peynir Ailemin Bahçesi’nden değil. Diğer tüm ürünler, doğal, taze ve çok leziz.

 

Sağlığıma Etkileri

Avokadolu_selfie

Bu durumu belgeledim. Zaten kendimi uzun zamandır dinç ve sağlıklı hissediyorum. Hem de düzenli spor yapmamama rağmen. Ah bir de spor yapsak çok güzel olacak! Gerçekten ne yersek oyuz, bunu çok iyi anladım. Hissettiklerimin yanında temmuz ayında yaptırdığım kan testlerini şimdiki testlerimle kıyasladım. Yaz aylarında mide sıkıntıları çekiyordum, hayatımda 2. Endoskopimi de yaptırmıştım. Biraz stres, üstüne yetersiz beslenme, bende gastrit ve İBS’ye yol açıyor. Neyse ki ilacım imdada yetişti ve avokado mevsimi başladı. Bu durumu Bahçemizin kraliçesi Avokado : ) yazımda anlatmıştım : )

Temmuz ayında yaptırdığım kan testlerinde B12, D vitamini ve H(B7) vitaminin eksikti. B12 ve D’yi duymuşsunuzdur ama H, yani Biotini, ben de yaptırdığım test ile duydum. Saç, deri, tırnak sağlığını etkiliyor hatta bu yüzden güzellik vitamini de diyorlar. Eksikliğinde erken doğum riskine bile yol açıyormuş. Tıbbi kısımlarını çok bilemiyorum ama bende 226 olan değerin alt limiti 250. Bunun için hiç ilaç kullanmadım şimdi 1000’in üstünde. B12 de aynı şekilde bende 174’dü, alt limit 190, yeni değerim 622. Bu vitamin için biraz ilaç almıştım ama avokadodan bilirim bu sonuçları : )

Bir tek kan değerim yükselmemiş, sanırım avokado kan yapmıyor : ) Bu konuyu kendisiyle bir konuşmam lazım. Aslında yapar diye düşünmedim de değil : )

 

Ailem açısından sonuçları

Muz_Babam

Ailemin Bahçesi fikri,  ürünlerimizi, isteyen arkadaşlarımızla da paylaşma düşüncesinden doğdu. Bu konuda yakınlarımız ile fikir alışverişleri yaptık. Ailem öncelikle bu fikre karşı çıktı, çünkü yaşlarının ileri olduğunu, kargolarda sorun yaşanabileceğini, ürünlerin ilaçsızlıktan erken bozulabileceğini, avokado ve muz gibi meyvelerin evlerde olgunlaştırılması gerektiğinden alan arkadaşlarımızın sorun yaşayabileceğini düşündüler. Biz de ara ara gelgitler yaşadık, tabi bu konuda en büyük destekçim eşim ve kuzenlerim oldu. Olur mu olmaz mı derken, kapalı bir grup içerisinde, yaşanan aksaklıkları da tolere edebilecek ve ürünler hakkında geri dönüşleri alabileceğimiz bir arkadaş çevresiyle isteyen arkadaşlara ürünlerimizden göndermeye başladık. Her bir yorumu aileme tek tek ilettim, onlar da çok mutlu oldular. Hatta artık her gelen sipariş onlar için mutluluk kaynağı. Yine onları çok yormak istemediğimden işler bir süre bu şekilde devam edecek. Yani internetten online sipariş gibi bir düşüncemiz şimdilik yok.

 

Hayaller

Alanya'da gün batımı...

Alanya’da gün batımı…

Öncelikli hayalim Alanya- İstanbul arasında bir hayat. Ailemin bahçelerini nasıl onlar kendi ailelerinden devir alıp devam ettiriyorlarsa aynı şekilde devam ettirmek. Ama biliyorum ki çok çalışmamız lazım, hem de bedenen. Annemden salça ve reçel hazırlarken, meyveleri kuruturken ki sırlarını, babamdan ise ürünler ne zaman ekilir, ne zaman budanır, ne sıklıkla sulanır, ne zaman hasat ediliri öğrenmek istiyorum.

Başka bir hayalim de güzel butik bir kafe açmak. Alanya’dan getirdiğim zeytinyağı, tereyağı, unlarla hazırladığım ekmeklerle özellikle avokadolu sandviçler yapmak. Mis gibi kahveler, çaylar demlemek. Bir de ailemin doğal ürünlerini bu kafede isteyenlerle buluşturmak. Her şeyin bir zamanı var, şu an mesleğimi yapıyorum ama her beyaz yakalı gibi kafe- güneye yerleşme hayallerini kuruyorum : ) Hayal kurmadan yaşanmıyor ki. Peki ya sizin hayalleriniz?

Hoşçakalın.

Bunları da Beğenebilirsiniz

4 Yorum

  • Cevapla
    figen gelcek
    13 Kasım 2016 at 23:18

    Avakodolarinizi satiyormusunuz fiyat nedir

    • Cevapla
      ailemin bahcesi
      15 Kasım 2016 at 22:00

      Merhaba Figen Hanım, Avokado fidanı satmıyoruz. Hatta bu sene yeni fidan da satın aldık 🙂

  • Cevapla
    Evren Jiang
    8 Haziran 2017 at 17:39

    merhaba
    siteyi avokado cekirdegi nasil filizlendirilir diye arastiriken tesadufen gordum.Ne kadar sanslisiniz.Ailenizin kalabalik olusu,toprakla her daim hasir nesir oluslari ve aile buyuklerinizin mutfak kulturu zenginligi paha bicilmez bir sans sizin icin.Saglikli gida temin edebilme beklentimiz son derece insani ve zarurui.Hayallerimiz cok ortak ama aileniz sebebiyle siz birkac adim ondesiniz.Avokado cekirdegim 2.hafta sonuna dogru kokunu verdi.Henuz tepeden filizlenmedi ama ilk denemede basarili olacagini beklemiyordum dogrusu.Her sabah ve aksam heyecanla yanina kosmak nasil keyifli idi.Simdi ayni heyecani filizi icin yasiyorum.Avokadonun cinsi hakkinda hic bir fikrim yok.Mahalle marketinden almistim .Ne yazdigina da dikkat etmemisim.Cok keyifli bir blok.tecrubelerimizi paylasmak dilegiyle…sevgiler

    • Cevapla
      ailemin bahcesi
      23 Haziran 2017 at 15:53

      Merhaba,

      Çok teşekkür ederim, güzel yorumlarınız için 🙂 Bir tohumun çimlendiğini görmek, onu büyütmek dünyadaki en mutlu eden olaylardan biri bence. Bir kere tadına varınca, yeni tohumlar çimlendirmek istiyor insan. Özellikle soğuk hava zincirine girmemiş bir meyve bulsam, tohumunu atmaya asla kıyamıyorum. İnşallah avokado çekirdeğinizin ağaç olduğunu da görürsünüz. Aldığınız avokado muhtemelen Fuerte cinsi, piyasada en çok o satılıyor çünkü. Ancak, fuerte avokadonun tohumundan büyüyecek ağacın meyvesi ana ağaç gibi olmayacaktır. Çünkü çiçeklerin tozlanması başka ağaçlar yardımıyla oluyor, bu sebeple tohumdan büyüyen avokadolara yabani deniyor. Yine de kocaman bir ağaç olmasına engel değil 🙂 Sevgiler…

    Yorum Yazın