Avokadolu Yılbaşı Sofraları

Yılbaşı sofralarını ne kadar renklendirirsek, yeni yıla o kadar mutlu giriyoruz. Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama eve misafir çağırdığımda kafamda bir sürü fikir oluyor ve hepsini yapabileceğimi düşünüyorum. Ama iş hazırlamaya gelince ya birkaç fikri elemek zorunda kalıyorum ya da yaptıklarım istediğim gibi olmayabiliyor. Bu tecrübelerim ışığında sizlerle, hazırlaması 10’ar dakikayı geçmeyecek, 2 pratik tarif paylaşmak istedim. Bunlar benim ilk denemelerim, görüntü açısından eminim sizinkiler daha güzel olacaktır.

Avokadolu Yılbaşı Ağacı

Süslemesinde, evimde hangi malzemeler varsa onları kullandım. Siz de evinizdeki malzemelere göre, kuru meyveler yerine taze meyveler de kullanabilirsiniz. Mesela ağacın tepesindeki yıldız için ananas, kar görüntüsü vermek için hindistan cevizi tozu gayet güzel olabilir.

avokadolu-yilbasi-tabagi-1024x768

Avokadolu yılbaşı ağacı, şans getirmesi için balıklı tabakta : )

Malzemeler:

  • 2 orta boy Avokado
  • ½ Limon

Süslemek için;

  • Nar, kuru elma, kuru üzüm, ceviz, fındık

Hazırlanışı:

Avokadolarınızı önce ikiye bölün, sonra her bir parçayı 6’ya ayırın. Böylece uzun ince avokado dilimleri elde etmiş olacaksınız. Ben avokado kabuklarını dilimleme işlemi bittikten sonra soydum, ama siz en başta soymayı tercih edebilirsiniz. Kabukları soyduktan sonra üzerine bolca limon sıkın ki avokadolarınız kararmasın.

Düz bir tabağa avokado dilimlerini dışa dönük olarak yılbaşı ağacı şeklinde dizin. Ağacın alt kısmına rondoda çekilmiş ceviz ve fındık karışımı koydum. Üzerini süslemek için de kuru üzüm ve nar kullandım. En üste de taze elmadan mı yıldız kessem diye düşünürken, annemin kuruttuğu tarçınlı kuru elmalarımdan yıldız yaptım. Yani bu tabağı süsleme kısmı tamamen hayal gücünüze kalmış : )

 

Avokadolu Yılbaşı Kanepeleri

Yine evdeki malzemelerle yola çıktığım için bir önceki tarifimle ortak malzemeler kullandım.

avokado-kanepeler-1

Avokadolu kanepeler

Malzemeler:

  • 1 orta boy Avokado
  • ½ Limon
  • Tost ekmeği
  • Rendelenmiş Beyaz Peynir
  • Ceviz, Fındık

Süslemek için;

  • Nar, Chia tohumu

Hazırlanışı:

Tost ekmeklerini kurabiye kalıplarıyla kestim. Artan ekmekleri de kullandım ama kurabiye kalıbından çıkan ekmekler gibi güzel görünmediler sanki : ) Siz de isterseniz kare kare, isterseniz de benim gibi şekilli kesin, sonra fırında ekmeklerinizi kızartın.

Ekmekler kızarırken olgunlaşmış avokadonuzu ezip, limon suyuyla karıştırın. İçine rende peynir, rondoda çekilmiş fındık ve ceviz ekleyip, fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine sürün.

Benim kullandığım peynir biraz tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemedim. Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

Son olarak chia tohumu ve nar taneleri ile süsledim. Chia yerine çörek otu da kullanabilirsiniz. Bu tarifte istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkarabilirsiniz, ezmenizin kararmaması için limondan vazgeçmemek şartıyla : )

Afiyet olsun.

Bunları da Beğenebilirsiniz

Yorum Yazın